fredag 2. mai 2008

Bokdrypp: Thomas Hylland-Eriksen 6.mai


Kultursenter, i samarbeid med Glenghuset og Norli, presenterer Bokdrypp med Thomas Hylland-Eriksen tirsdag 6.mai på Glenghuset.

Norges fremste sosialantropolog har i år kommet ut med boken "Storeulvsyndromet. Jakten på lykken i overflodssamfunnet".

Sagt om boken:
"Vi lever i paradiset, men likevel klager vi. Levealderen er høyere enn noen gang. Vi jobber mindre og er sunnere enn tidligere generasjoner. Vi kan spise den maten vi vil, høre på musikk når vi vil, lese hva vi vil. Alle har minst én måned ferie i året.
Likevel er vi ikke fornøyde. Studier tyder faktisk på at livskvaliteten har sunket siden 1950-årene. Overfloden har altså ikke gjort oss lykkelige - det gode liv er noe helt annet enn det vi later som.
Denne originale boken blander vitenskapelige funn, historier fra skjønnlitteraturen og personlige anekdoter i et forsøk på å finne ut hva som gjør livet verdt å leve. Forfatteren utforsker blant annet loven om fallende grensenytte, hvordan vi sammenligner oss med våre naboer, hvorfor forventning varer lenger enn nytelse, og hvorfor det er så viktig å få lov til å gjøre noe vanskelig. "

0 kommentarer: